söndag 29 maj 2016

Summering Maj

Jag märker att det blir långt mellan inläggen här på bloggen, det beror mestadels på att jag har tentat av de sista i plugget nu så all fokus har legat där. Samt att jag har sökt skola till hösten så jag har även vart där i veckan och gjort prov samt intervju. Bara att hålla tummarna nu :)

Månadens inkomst är riktigt dålig, hamnade på ynka 12, 463 kr netto... Vilket gör att jag känner mig väldigt motiverad att börja plugga och höja inkomsten, vilket är= mer utrymme att spara= snabbare ekonomiskt fri.

Detta är också den månaden en mycket nära till mig tar studenten (studentpresent för 1000 kr) och en av mina närmsta skall gifta sig ( ca 1800 kr?) månaden då min försäkring skall betalas (1000kr)  samt hundens försäkring skall betalas (1300 kr) ja vilket helt enkelt gör att sparandet kommer tyvärr blir lidande.
Räknar med att kunna lägga undan 6000 kr då jag ändå har lite pengar undanstoppat för tillfällen som dessa.

För övrigt känner jag mig riktigt peppad, veckans uppgång på börsen har gjort att jag i fredags efter stängning nådde över 230 000 kr för första gången! Älskar känslan när man lyckas slå igenom nästa 10 000-kronerns intervall :)

Jag har också ägnat de sista veckorna till att verkligen fördjupa mig i mer kortsiktiga placeringar, typ swingtrading. Det lockar verkligen mig få sitta mer och greja med tekniskanalys och spännande är det att följa mönster i candlesticks. Och nej, jag kommer aldrig att röra min långsiktiga portfölj, dvs den jag har nu. Men jag tycker att det hade vart kul att få swinga lite i mindre summor, bara för att få lära sig.

Trevlig söndag på er, hoppas helgen har vart bra! Själv är det min första jobbfria helg på 12 veckor...Om man bortser från när jag var i New York :)
/ Vi hörs!

5 kommentarer:

 1. Skoj att se att allt rullar på och att motivationen är bättre än på länge!

  SvaraRadera
 2. de rullar på ju men 6000kr är inte så dåligt sparande ändå tycker jag.

  De bara kämpa vidare ju

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej det är väl helt okej egentligen men när man sparat de dubbla de sista månaderna så känns det ändå lite surt.. :)

   Radera
 3. Sparar också 6-7000 i månaden, även om det varit svår att komma igång. Men jag skapade nyligen ett buffertkonto hos Avanza, så tror det kommer täcka oförutsedda utgifter

  http://minkvalite.blogspot.se/2016/06/obalans-i-sparandet.html

  SvaraRadera