måndag 27 februari 2017

Utdelningar sen starten

Hej igen!

Har äntligen fått lite ork och motivation att sätta mig ner och pilla i excel för första gången. Vet inte riktigt om det går att infoga den stora uträkningen jag gjort här. Jag har räknat ut månad för månad med alla olika bolag, blev riktigt snyggt tillslut. Nästan så man vill skriva ut och rama in haha. 
Fick till "utdelningarna per år" som bild och kunde infoga den här nedan :) 
Kul när man får då så svart på vitt att det faktiskt går framåt! 2017 är såklart bara en prognos än så länge. 

För övrigt är jag mitt i husbygge där jag skall hyra huset när det står klart, heltidsstudier och mellan tre extrajobb... Ibland blir det lite mycket.
Men för att kunna motivera mig till jobb i dagsläget har jag bestämt att alla pengar från jobb kommer gå till konto som jag valt kalla "lägenhetsspar" och är också precis som det låter, planen är att jag och min partner köper lägenhet i stan om 2-3 år. Och ja jag har också hunnit skaffa partner under de senaste månaderna som det vart tyst här på bloggen! :)

En kontantinsats på 375 000 kr kommer att behövas /2 = 187 500 kr var! Dyrt är det att bo i stan... Men jag vägrar röra min portfölj som får fortsätta att tuffa på :)

Hur har 2017 startat för er andra?


Vi hörs! /MJ

6 kommentarer:

 1. Wow, ser bra ut med utdelningarna!

  Härligt att vara 21 år och redan hyfsat erfaren aktiesparare. Jag var ungefär så gammal när jag började spara mer målmedvetet, idag är jag ett par år äldre men inte så mycket.

  En lägenhet i stan kan nog vara en bra investering.

  Må väl :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej och tack för din fina kommentar!
   Ja de känns skönt att ha kommit igång tidigt med aktierna, de kommer tuffa på av sig självt 😃
   All lycka till dig!
   / MJ

   Radera
 2. Oh, har var det mycket utdelningar. Sedan jag läst ditt senaste inlägg har jag också förstått varför du varit frånvarande ett tag. Detta är min första riktiga utdelningssäsong, och jag får nöja mig med 3000 + detta år, men det är helt ok det med :)

  SvaraRadera
 3. Hej!

  Ville bara säga att jag lagt till din blogg på listan över svenska ekonomibloggar. http://utdelningsseglaren.blogspot.se/2017/07/svenska-ekonomibloggar-hela-lista.html

  Hälsar Seglarn

  SvaraRadera
 4. Svar
  1. hej FF!
   Har precis uppdaterat bloggen med en summering av 2017 :)

   mvh MJ

   Radera