måndag 11 januari 2016

Livet svänger mer än börsen

Oj vilken pers det var för mig sedan årskiftet. Att börsen går ungefär lika mycket bananas som mitt liv gör just nu gör de hela till en riktig soppa.
Jag befinner mig just nu i en flytt, en flytt som nog dessvärre kommer inbära inköp av bil. Igår bokades en resa till New York (!), imorgon börjar kursen jag skall läsa, mitt nuvarande jobb "tvingar" mig till en anställning på 54%,  jag har sagt tack o hej till ett annat jobb, jag har vart på två jobbintervjuer och provjobbat på ett annat.

Puh. 2016 har knappt startat och jag känner redan för semester...
Snart öppnar också ansökningar till de utbildningar som startar hösten -16, gäller att börja ta sig en rejäl funderare på hur man skall göra där.

Jag stressar nog också upp mig lite för att jag redan känner att jag satt ett för högt mål, 300 K i November kommer nog att bli för tufft. Men jag kommer låta målet stå kvar och så får de helt enkelt bli som de blir.

Min pågående snålmånad går bra tycker jag. Ser på kontot att ett företag dragit pengar för en tjänst jag sagt upp. Blir att mejla dem, utan de pengarna kommer månaden mål bli svårt att klara.

På avanza är de väldigt rött. Siffror jag egentligen inte ens vill skriva ut. Men vad är poängen att skriva bloggen om jag inte också gör de när de är sämre tider. Tanken är ju att jag skall kunna rulla tillbaks i bloggen och utvärdera. Så... Avanza står just nu på -7,21. Försöker tänka att de inte gör så mycket när man är väääldigt långsiktig.

Halvtaskig start på 2016 men jag vet att det mesta kommer lösa sig. Jag är driftig och ung!
Vi hörs!

9 kommentarer:

 1. vilket sammanträffande jag går precis i samma tankar letar efter ett nytt arbete och jag går dessutom i tankarna att fixa till mitt betyg från gymnasiet också så jag eventuellt kan om jag skulle vilja utbilda mig vidare.

  SvaraRadera
 2. Vad roligt! :)
  Ombyte förnöjer brukar man väl säga ;) Att hitta nytt jobb är inte speciellt svårt egentligen, om man är lite driven. Sen beror de ju också såklart på vilka krav man har.
  Lycka till!
  Hoppas du håller oss uppdaterade på din blogg, vilket val du nu må ta :)

  SvaraRadera
 3. Du får tänka två saker:

  "Bra att det blir billigare när jag ändå köper mer än jag säljer."

  och

  "Företagen är bra så det spelar ingen roll vad Mr. Market har för idéer idag". Om företagen nu är bra. :-)

  Grattis till ett spännande 2016. Jag har aldrig sett New York så du för skriva om hur det är där!

  SvaraRadera
 4. Tack för lite pepp! Ibland är de lite svårt att se förbi röda siffror, som den amatör man e :)
  Absolut kommer de uppdatering om NY, jag har heller aldrig vart där!

  SvaraRadera
 5. Livet går upp och ner helt enkelt. Tror att de flesta har röda siffror just nu så du är inte ensam:)

  SvaraRadera
 6. Jo det tror jag också :) De är nu som man får den riktiga prövningen! Hur känns de för dig när börsen svänger som den gör?

  SvaraRadera
 7. wow! Du är 21 och redan så klok! Blir så glad för din skull, samtidigt lite ledsen för min egen skull. (inget illa ment) Tänk om jag hade varit lika klok som du när jag var i din ålder. Njut av att ha mycket att göra! Njut av surret och pulsen! U are going places!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj tack för din fina kommentar!
   Förstår hur du tänker, de viktiga är att börja -du är ju på gång! Ser fram emot att läsa din blogg :)

   Radera