fredag 1 januari 2016

Jag är bäst i världen!

En sak jag ofta glömmer av är att stanna upp, ge mig själv en rejäl klapp på axeln och leva lite mer i nuet. Hela tiden fokuserar jag på framtiden, vad man skall handla, hur mycket jag kan spara nästa månad, vem man skall träffa eller vilken utbildning man skall läsa för att gynna framtiden...
Att stanna upp några gånger i veckan och försöka vara stolt över hur långt jag faktiskt har kommit är en sak jag har lovat mig själv att bli bättre på under 2016. Jag måste lämna självföraktet bakom mig.

Jag läser ungefär alla ekonomi bloggar jag kan komma över, du hittar mina favorit i min blogglista.

För ett par dagar sedan publicerade Utdelningsseglaren ett inlägg där han frågade sina läsare vilken sparkvot man brukar ligga mellan. Spannet gick mellan lyxfällan –-> spargud där jag hamnade på  "badass" som var den nästa högsta kategorin vilket innebär att man sparar mellan 50-75% av sin inkomst.


Vet inte varför detta inlägg fick mig att vakna men... F-a-n vad bra jag är!
Jag är nyss fyllda 21, mitt konto på Avanza hamnade på 202 142 kr för 2015, jag har kommit in på en kurs jag vill läsa, min sjukskrivning är över och jag har börjat inse vad jag vill läsa/jobba med vilket har gett mig ett inre lugn.

Jag välkomnar nu 2016 med öppna armar och med dess utmaningar som bjuds på. Jag är redo!Håller just nu på att slipa till mina mål för 2016 så dom kommer komma upp inom kort. 
Vi hörs! 


6 kommentarer:

 1. Som sagt som alla redan nämnt att börja vid 21 är otroligt, jag hade hoppats att jag började vid 25 istället för vid 30 som man är nu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dina ord värmer!
   Tur att de aldrig är försent att börja :)

   Radera
 2. Jag hade önskat jag också började rejält tidigare eftersom jag nu är 30 :(
  Inte heller har man ett framtids yrke på långa vägar...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man får göra så gott man kan, med de förutsättningar man har. -Vilket du lyckas med vädligt bra! Du skall vara stolt :)

   Radera