torsdag 7 januari 2016

Så klarar du årets fattigaste månad

Efter min jobbintervju imorse så skulle jag ta tåget hem och möts av denna tidning


Haha jag finner de en aning roande att de lyckats placera detta på första sidan, spännande tänkte jag som ivrigt slog upp sidan för att få lite inspiration för min pågående snålmånad. 
Eeeh va? Menar de på allvar att deras super tips till svenska befolkningen är att laga matlådor och utnyttja biblioteket för att klara "årets fattigaste månad"?


Vet inte om jag blivit ekonomisk skadad på vägen men detta är väl såpass självklart för alla även de som är mindre ekonomiskt intresserade... Eller? 
Är de verkligen så illa att Svensson inte förstår att man får dra ner på konsumtion när man har mindre att röra sig med, + och - borde väl alla kunna? 

Jag har svårt att avgöra om jag ska skratta för att skribenten och "experter" lagt sig på en sådan dagisnivå i artikeln eller om de faktiskt är så illa med + och - hos Svensson. 

6 kommentarer:

 1. Man tycker ju att folk borde ha vett men icke annars borde ju inte ett program som Lyxfällan sändas på TV.
  Jag kan själv säga att jag har inte märkt av när jag förbrukat för mycket mer än att de blir tomt på kontot men skriver man ner alla utgifter så blir man lite förvånad vad man lägger pengar på.
  Har sedan en tid tillbaka valt att sluta äta ute pga min ekonomi inte längre tillåter det.
  Behöver ju spara så mycket som de bara går tyvärr räcker inte min lön något vidare heller har ett förlitet kassaflöde som de ser ut just nu.

  Men jo tillbaka de flesta känner säkert till + och - men de tänker oftast inte vad som händer när du får för mycket - på kontot man skjuter kanske problemet på framtiden.

  Ha en fortsatt bra tåg resa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din kommentar!
   Jo det kanske faktiskt är så illa för Svensson... det är svårt att förstå för mig haha. Sen jag började få veckopeng för 100 år sedan har jag alltid skrivit ner hur mycket pengar jag har och vilka pengar som skall gå vart. Så jag har aldrig någonsin haft tomt på konton och jag har nog därför svårt att förstå varför folk hanterar pengar så vårdslöst. -Dem man sliter så hårt för varje dag...

   Radera
 2. Är nog många som bara kör på. Konstigt nog har många råd med snus/cigg och festa, men klagar sen på att dem inte har råd med räkningar. Är inte så förvånad längre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha ja en klassiker! Jag brukar ofta tänka på att det är en viss sorts människa som röker väldigt mycket -de är dem som alltid klagar att de knappt har råd att betala räkningarna.
   Så kan man ju vända på de, hur många av våra ekonomi bloggare röker? Högst troligtvis ingen.

   Tack för din kommentar!

   Radera
  2. jag röker inte och dricker mer sällan.

   Radera
  3. Samma här skulle jag få för mig att göra ngt av de brukar de bli båda, samtidigt. Händer någon gång per år vilket är helt okej kan jag tycka :) Så länge jag inte klagar på att jag inte har råd med räkningarna så...

   Radera