söndag 31 januari 2016

Summering snålmånaden i Januari

Jag går aldrig enligt den vanliga kalendern utan en ny månad börjar för mig när den nya lönen kommer och slutar när nästa lön kommer. De vill säga att min snålmånad i Januari har pågått från den  23/12 (normalt sett den 27:e) till den 27/1.
Eftersom vi fick lönen lite tidigare innan jul så har snålmånaden också blivit fyra dagar längre än en vanlig månad... Bara positiv ;)

Jag skrev i ett inlägg när jag skulle börja att jag hade vart super nöjd om jag kunde lyckas hamna omkring 4500 kr för Januari, utfallet blev 5104 kr.
Men i Januari har jag köpt kurslitteratur för nästan 400 kr jag har också betalat min hunds försäkring på 1139 kr (!) tillsammans blir de två kostnaderna 1539 kr, en ganska stor kostnad i en snålmånad.

5104-1539=3565 kr
3565-2500(hyran)=1065 kr är de jag har gjort av med, de har gått till transport, fika och övrigt. Den summan är jag riktigt nöjd över! :D

Jag kommer att fortsätta i ungefär samma anda under Februari då jag behöver spara ihop alla slantar jag kan till en bil. Tanken är att jag skall hitta en bil att köpa för ca 15.000kr denna månaden. Därför kommer sparandet till avanza denna månaden att utebli... Känslan för det är riktigt tråkig, men skall jag kunna ta mig till mitt nya jobb som skall generera pengar till avanza är bil nödvändigt.

Hur har Januari gått för er? Har det varit extra tight efter jul och nyår? :)Vi hörs!

15 kommentarer:

 1. Bra jobbat! Hoppas att du hittar den perfekta bilen, berätta gärna sen när du gör det!

  SvaraRadera
 2. Blir nog svårt att hitta den perfekta bilen för 15.000kr, så länge den startar och går kommer jag att vara överlycklig! Det lutar nog mot en renault clio ca -02 de ligger i den prisklassen :)

  SvaraRadera
 3. Tjenare!

  Fasiken när jag läser dina omkostnader under månaden på runt 4-5000 kr får mig att fundera vad jag håller på med. Mina fasta utgifter varje månad (om man räknar in sparande) är 18 500 kr. Alltså 400% mer än dig :). Nu är jag ingen sparfantom direkt men ändå att det kan skilja så mycket.....nä nu får jag fan skärpa mig.

  Du jobbar på bra, lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej drommaren! Vill börja med att tacka för din kommentar, alltid trevligt med feedback.
   Om dina "fasta" kostnader är 18500 kr inkl sparande så är det svårt för mig att avgöra hur mycket av det du sparar, kanske ligger jag i lä ;)

   P.s Bloggar inte du? Kommer inte in på din blogg, har du ändrat ngn inställning?
   mvh MJ

   Radera
  2. Man brukar hitta drommaren på http://6mille.mot6miljoner.se och den funkar i alla fall för mig.

   Radera
  3. Ja självklart är det så... Får skylla på att jag vart inaktiv för många dagar nu ;)

   Radera
 4. Svar
  1. Jag håller helt med dig... Jag håller på att flytta från centralt till dit buss går 4 ggr/dag. Min taken var att försöka få ihop det med buss ändå men jag har ångrat mig, jag har insett hur mycket tid det skulle kräva. Tid som jag värdesätter högt nu när jag går in i en period med 3 olika jobb och plugg på deltid. Det är svårt att få ihop vardagen ändå när man kan jobba 07-14.30 på ett jobb börjar på nästa jobb 15.00 och skall hem och plugga sent på kvällen.
   Hur länge jag kommer behålla bilen får jag se, men som det ser ut nu kommer det inte att funka utan bil och jag är beredd att ta den extra smällen med kostnad som de kräver :)

   Radera
 5. Svar
  1. Om den behövs för jobbet så kan det ju fortfarande gå plus, men även om den "bara" kostar 15000 kronor i inköp så blir det en del mer varje månad. Bensin, försäkring, reparationer, garage, tvätt, mer reparationer, ...

   Måste tjäna rätt mycket på extrajobbet för att det ska vara värt det. Cykel? Buss?

   Radera
  2. Som jag nämnde i en annan kommentar är att jag kommer att flytta dit buss går 4 ggr/dag.
   Jag kommer behöva ta bilen till mitt vanliga jobb också, så bilen är inte bara pga extrajobbet, då hade jag nog funderat en extra gång på om det verkligen lönat sig.
   Bilköpet är helt enkelt för att kunna ta sig hem fortare från jobbet så jag hinner plugga på kvällarna.

   Radera
 6. Svar
  1. Tack! Du kämpar vidare med högt nysparande, imponerande :)

   Radera
 7. jösses bra jobbat, känns som bil kan bli en riktigt dyr historia om det är helt uteslutet så kolla på alternativ till bil.
  För de kostar tokigt mycket....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan mycket väl bli så att det blir en dyr historia. Jag har övervägt detta länge och kommit fram till att det får bli såhär nu ett tag, om jag skall orka jobba och studera i detta tempot.

   Tack för din input :)

   Radera