torsdag 3 mars 2016

Ett händelserikt Februari

Som ni vet blir det inte alltid riktigt som man tänkt sig, ungefär sån har min känsla vart inför de sista månaderna. Jag vill spara, och jag vill spara mycket. Men nästan sen i somras har det uppkommit hinder som inte gjort de riktigt möjligt. Började med en sjukskrivning på 4 månader som drog ner inkomsten, fortsatte med en flytt som ger billigare boende men var tvungen att köpa bil (ja jag har köpt en nu) och nu är det plugget som drar ner inkomsten + en utlandsresa till New York i April. Känns lite som man simmar och simmar men aldrig rktigt når i hamn... Nåväl det blir ju bättre så småningom, längtar efter rutin (även om bil och semester är kul) och månader där man kan lägga undan 12 papp igen  :)

Februari är den månaden då jag köpt min första egna bil och priset hamnade tillslut på 23.000 kr. Jag är super nöjd som ägare till den och vet ni vad det bästa är? Jag har inte ens tankat den själv än och det har gått 1,5 vecka... :)
Utgifterna för Februari hamnade 26 106 kr detta inklusive bilköpet så jag får väl ändå säga att jag är duktig på att hålla i slantarna.
Lönen som kom in blev 18 324 kr, betydligt högre lön än vad jag gjort mig förtjänt av. Detta för att jag bytte anställning från timanställning till månadsanställning den 15/2 vilket i praktiken blir att jag denna och nästa månad kommer få en halv månadslön "extra".

Jag skrev i ett inlägg att jag bara hade 13.000 kr till bilköpet vilket gjorde att det fattades 10 000 kr, något som löstes med ett lån på 3 dagar till en familjemedlem. Den skulden och även en annan på 2000 kr är nu betalda vilket gör mig helt skuldfri igen :) Som ni förstår blir det inte många slantar över denna månaden heller.

Annat som hänt under Februari är att jag valde att säg upp mitt gymkort som kostar mig 199 kr/månaden. Kände helt enkelt att jag har tagit på mig för mycket jobb/skola för att ens hinna tänka på träning i en svettig gymlokal. I pauser mellan plugg och jobb tar jag mig gärna en gratis uppfriskande promenad med hunden istället.
Uppsägningstiden var tre månader så det kommer dröja innan jag blir kvitt kostnaden men det känns skönt att ha kommit till ett beslut iaf. En annan avgörande faktor är att min bils försäkring kommer kosta ca 160 kr i månaden och tanken är att de kostnaderna skall kvitta varandra. Jag har alltså inte ökat min fasta kostnader.


På avanza

Har två affärer gått igenom

 • 6 st aktier i Handelsbanken
 • 3 st aktier i Atlas copco
Mitt nya innehav kommer att ge mig en direktavkastning på: 36kr + 19 kr= 55 kr/år

Utdelningar

 • Starbucks corp: 42,22 kr
 • Realty Income corp: 42,13 kr
Totalt i utdelningar för Februari: 84,35 kr (ej dragen källskatt)


Jisses! Måste vara något slags rekord i längd på ett inlägg.
Önskar er ett trevligt slut på arbetsveckan och en härlig helg! Själv jobbar jag... :) Känslan man har just nu när det är "knapert"... :)

Vi hörs!

6 kommentarer:

 1. Kul att höra att det inte bara är jag som haft en sån månad... Skrev precis ett inlägg om mina utgifter hehe!

  På plussidan är dock att mitt gym är gratis via jobbet, så det är jag grymt glad för! Gymkort är otroligt dyrt kan jag tycka! :O

  Se det såhär, det blir bara bättre från och med nu... ;)

  Trevlig kväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha ja ibland blir det ju så men då försöker jag tänka att det finns människor som har det såhär varje månad... Varje år ;)
   Skönt med gratis gymkort! Jag fick reda på att mitt gymkort vart "jätte billigt" när jag sa upp det. Skulle jag teckna ett lika dant idag skulle det kosta 349 kr(!) Puh. Vem betalar ens det för bara gym?
   /MJ

   Radera
 2. Svårt det sär men gäller att balansera sparande med minnen för livet som en NY resa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är ju det. Jag prioriterar resor högt men ibland kan jag inte låta bli att tänka på att jag lagt 100 000 kr på resor de senaste 2-3åren. Tänk om man hade haft ytligare 100 000 kr på avanza... Nä fy så ska man inte tänka, jag har fått erfarenhet som inte går att ersätta med pengar :)

   /MJ

   Radera
 3. Har du kvar Ski-Star ?

  för idag står de om dom i tidningen:
  http://www.di.se/artiklar/2016/3/17/skistar-traffar-ratt/

  SvaraRadera
 4. Hej Johan!
  Har inte hunnit in på DI idag så tackar ödmjukast för din rapport! Yes SkiStar behåller jag som långsiktig i portföljden då en flygplats kommer byggast nu under kommande år, ngt som jag tror kommer fortsätta ge Skistar skjuss i rätt riktning.
  Riktigt trevlig läsning! Tackar för detta :)

  /MJ

  SvaraRadera