fredag 23 oktober 2015

1 Miljon kronor

Jag har de senaste åren sagt att jag skall sluta jobba när jag fyller 50, har inte lagt någon värdering i mitt resonemang förens de sista halvåret. Ja jag vill äga min tid!
Mina arbetskamrater några år äldre än mig har höjt ögonbrynen samt fnyst åt mig och lämnat kommentaren "ja drömma kan du ju alltid göra". En mening som flera månader senare fortfarande irriterar mig. Tur för mig att jag inte är den typ av människa som lär förbli "drömmare".

De senaste veckorna har jag vridit och vänt på siffror, diagram och strategier för att kunna förverkliga min dröm. Jag har funderat på hur jag skall investera på börsen, förra året köpte och sålde jag lite hejvilt utan någon som helst strategi. -Jag hade tur, köpte bra och sålde oftast väldigt lägligt, att uppleva eller chansa på sådan tur igen är ingen strategi jag kommer fortsätta med.

Nedan presenterar jag det riktlinjer jag har kommit fram till och hoppas jag kommer kunna uppnå alla mål redan under 2016. Det stora målet är nå 1 000 000 kr år 2024. Men jag tror att det är viktigt att ha delmål för att inte få känslan att man står på marken och försöker se taket på ett höghus... De blir för högt att se helt enkelt. Jag behöver känslan att man nästan kan ta på de, då blir jag motiverad!
För mig är det viktigt att komma upp i en avkastande portfölj så fort som möjligt då jag om något år (troligtvis) kommer vilja göra en utbildning/arbete som inte kommer ge så mycket utrymme för sparande. Och som alla vet ger sparande över tid med hjälp av ränta på ränt den största portföljen.

Som jag ser det kommer det inte alls vara några problem för mig att sluta jobba när jag är 50, om jag vill :)

Vi hörs!

2 kommentarer:

 1. Tittade förbi och måste säga att du har alla möjligheter i världen, du vaknade upp mycket tidigare än vad jag gjorde så de mesta ligger i dina egna händer:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej och tack för din kommentar! :)
   Ja de känns skönt att veta att man iaf har tiden på sin sida!

   Radera