tisdag 29 december 2015

Sammanfattning av år 2015

Jag har precis suttit och kollat igenom mitt transaktionsflöde på avanza från året som gått.
Har insett att jag gjort endel bra affärer sedan starten i Juni 2014 men också många dåliga. Detta var redan något jag räknade med att jag skulle göra när jag öppnade mitt konto hos Avanza. Jag stod då i valet eller kvalet om jag skulle gå en kurs i aktiesparande och strategi, denna kostade många tusenlappar. Bestämde mig då för att det var bättre att jag la de pengar på börsen som "lekpengar" oftast lär man sig bäst i praktik. Minns att jag tyckte det var väldigt svårt till en början att förstå vad det egentligen var som gjorde att kurser kunde röra sig från en sekund till en annan.

Har nog först nu insett hur mycket 2015 har lärt mig och samtidigt vet jag att jag har lång väg kvar att vandra. Mitt mål för 2016 är att börja läsa alla aktieanalyser som kommer ut i de bolag jag äger. Något som inte vart helt självklart för mig tidigare... Man lär så länge man lever.
Samt att försöka mig på att göra egna analyser i bolag, något som jag inte gjort tidigare men hoppas att jag kommer komma underfund med så småningom.

Jag har faktiskt aldrig innan räknat på hur mycket i utdelningar jag har fått sedan jag startade Juni 2014. Så här kommer en liten sammanställning:

2014
Svolder: 51,75 kr

Sammanlagt: 51,75 kr

2015
Beijer Alma: 127,50 kr
Kungsleden: 99 kr
Atlas copco: 72 kr
H&M: 146,25 kr
Odd Molly: 50 kr
Kinnevik: 181,25 kr

Intjänad ränta: 68 kr
*SkiStar: 600 kr

Sammanlagt: 1344 kr

Vill tillägga att jag inte har kvar någon av ovanstående aktier (förutom Skistar) då dessa låg på ett VP konto. H&M och Atlas Copco har jag köpt tillbaka på min ISK.

Också en liten påminnelse inför de nya året :)


Gott nytt år!

2 kommentarer:

 1. Tjena

  Lade till dig på min blogglista

  Gott nytt!

  SvaraRadera
 2. Hej kul att du tittade in! :)
  Lilla jag... Vilken ära. Man bugar o bockar för de!

  Gott nytt!

  SvaraRadera