måndag 26 december 2016

Jag lever! En liten update

Dags för update! Tack för påminnelsen http://minkvalite.blogspot.se, satt och läste din kommentar på bussen påväg till skolan dagen efter du skrivit den.
Den fick mig ägna nästkommande 20 minuter på bussen åt att göra en utvärdering för de passerade 6 månaderna.

Där kom jag fram till följande
1.     Jag klarade mitt mål att nå 300 000 kr i November 2016. Med råge!
2.     I November tog jag har för första gången ut pengar från mitt Avanza-konto. 40 000 kr, som jag spenderade på en operation. Inget jag ångrar!
3.     Aktieköpen har gått trögt men jag har kommit igång lite smått igen.


För året har mitt innehav ökat 14,54% dvs 39 145 kr, ganska exakt den summan jag plockade ut så det känns riktigt bra! =) Värdet på depån står i skrivande stund på 318 809 kr. Tänk då också att jag plockat ut 40 K. Känns sjukt att jag skulle kunna ha nått, om jag velat, 400 000 K vid årsskiftet 16/17. De är en ökning på drygt 200 000 kr på ett år isf =)

Utdelningarna för 2016 landade tillslut på 8047 kr, målet var 6 000 kr.


Riktigt kul att många fortfarande är inne o läser, har lite dåligt samvete för min dåliga uppdatering! Men de har vart svårt att hinna med 100% skola, ca 25% jobb samt hinna med att ägna lite tid åt sin partner. Sparandet rullar på iaf och det är de som känns som de viktiga just nu.

Vill passa på att önska er en fortsatt trevlig jul och ett gott nytt år!
Själv jobbar jag o stort sätt alla dagar under mina tre veckors jullov :) 

/MJ

7 kommentarer:

 1. Fantastiskt bra jobbat och fint att få en uppdatering såhär i slutet på året. Jag hoppas att operationen gick bra, att investera i sin egen kropp och välmående anser jag vara en av de mest värdefulla investeringar som man kan göra.

  Hur ser det ut med målsättning för 2017?

  //Humankapitalisten

  SvaraRadera
 2. Roligt att du är tillbaka, och hoppas att operationen gick bra. Det finns en skara som ligger i startgroparna härute, förmodar att jag är en av dem :) Har inte dragit ihop ett jättestort kapital, men allt går fint. Har fått påhälsningar på min sida där folk är tacksamma över att: min sidan kan man relatera till, och det är inte ouppnåeligt. Roligt att din sida är igång igen, och jag fortsätter att läsa.

  SvaraRadera
 3. Så, du hade lite likvider liggandes - när får vi ett nytt inägg? Blev det några indexfonder :)

  SvaraRadera
 4. Har du givit upp, spenderat pengarna? Börjar bli orolig :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte givit upp! Portföljen är intakt såklart med! :)
   /MJ

   Radera
 5. Hej, kredit mellan individer är en finansiell transaktion för att låna pengar direkt från personer utan ingripande av en bank. För det mesta är det gjort i en familj eller vänlig miljö. Men nyligen kan du låna från en främling. Jag är villig att erbjuda kredit till någon med förmågan att återbetala det utan bekymmer. Jag ser fram emot att hantera dig om du verkligen behöver kredit och om det är en bra vilja.

  E-post: ( simondurochefort@gmail.com )

  Whatsapp: +33756949346

  SvaraRadera
 6. Hej, kredit mellan individer är en finansiell transaktion för att låna pengar direkt från personer utan ingripande av en bank. För det mesta är det gjort i en familj eller vänlig miljö. Men nyligen kan du låna från en främling. Jag är villig att erbjuda kredit till någon med förmågan att återbetala det utan bekymmer. Jag ser fram emot att hantera dig om du verkligen behöver kredit och om det är en bra vilja.

  E-post: ( simondurochefort@gmail.com )

  Whatsapp: +33756949346

  SvaraRadera