tisdag 1 december 2015

Black Friday 27/11

Som alla vet var det Black Friday i fredags och Avanza firade detta på sitt vis genom att ha courtage fritt på USA aktier.
För mig som håller på att bygga upp min portfölj och vill ha in aktier från USA för större riskspridning såg detta som ett bra tillfälle att köpa några nya små innehav.


 • Johnson & Johnson: 12 st aktier för totalt 10 715 kr. Direktavkastning: Ca 2,95% = 314 kr
 • Starbucks Corp:  25 st aktier för totalt 13 613 kr.   Direktavkastning: Ca 1,30% =175 kr 
 • Realty Income Corp: 25 st aktier för totalt 10 811 kr. Direktavkastning: Ca 4,61% = 497 kr 
Totalt: 
Investerat: 35 139 kr
Utdelningar 2016: 986 kr innan dragen källskatt


I och med dessa inköp ligger jag nu fullt investerad i börsen och de var också min avsikt. 
Nu är planen att bygga krigskassa och fortsätta investera i mina befintliga bolag och eventuellt kommer något mer bolag att tillkomma.

Vill också passa på att säga att bloggen i helgen passerade över 1000 sidvisningar vilket känns kul :D 

Vi hörs! 

5 kommentarer:

 1. De bara jobba på du har ju en del mål kvar :)

  Vad är de du sparar till egentligen, 1miljon förstår jag ju men varför ?

  SvaraRadera
 2. 1 miljon är egentligen kanske inte så viktigt men de känns som en bra mål. Mitt stora mål är egentligen att nå 300 000 kr i November 2016 för att sedan slå ner på spartakten (kommer troligen börja plugga eller dylikt) 1 miljon kommer jag att nå men jag har inte så bråttom :) Men kan ju inte sticka under stolen med att de hade vart kul om de inträffade 2024, samma år som jag fyller 30.
  Varför? För kunna äga min egen tid och kunna sluta jobba när jag är 50, om jag vill :)

  SvaraRadera
 3. Det låter som en vettig tanke att inte plöja på fram för fort är nog ganska viktigt. Jag har själv plöjt ner allt i börsen just nu så har inget alls på mitt sparkonto mest för att jag har inget mål med att spara pengar på ett sparkonto.
  300.000kr till November 2016 skall nog inte vara några problem förut satt att inte företaget då jobbar för går i konkurs eller dylikt.

  De bara kämpa på :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samma här, drömde inatt att hela börsen rasade 45% då ångrade jag att jag inte hade någon buffert att stoppa in haha. Förhoppningsvis händer inte ett sådant stort ras.
   Nej 300 000 kr innan November skall nog inte vara något problem, även fast att jag kommer börja plugga. Tanken är att få loss lite pengar till lägenhets köp så småningom :)

   Önskar dig en fortsatt trevlig helg Johan! :)

   Radera
  2. Samma här, drömde inatt att hela börsen rasade 45% då ångrade jag att jag inte hade någon buffert att stoppa in haha. Förhoppningsvis händer inte ett sådant stort ras.
   Nej 300 000 kr innan November skall nog inte vara något problem, även fast att jag kommer börja plugga. Tanken är att få loss lite pengar till lägenhets köp så småningom :)

   Önskar dig en fortsatt trevlig helg Johan! :)

   Radera