fredag 18 december 2015

Min första utdelning!

Som rubriken lyder har jag fått min "första" utdelning!
Sanning med lite modifikation, utdelningar har jag fått innan men de har mest vart en slup att de råkade bli så. Men idag trillade de planerade 600 kronorna in från SkiStar vilket känns super kul, dessa 600 kr uppskattar jag mycket mer på något vis... Min första passiva inkomst! :D

Jag har de sista dagarna funderat fram och tillbaka på hur jag skall placera dessa pengar. Skall jag investera kommande utdelningar tillbaka i bolaget eller skall de få gå till vad som helst? Nu Tänker jag inte bara på utdelningen som kom nu utan även för de som kommer under 2016. och framåt för all del. Jag har inte haft någon klar strategi där och jag känner att jag behöver ha de.

Idag valde jag iaf att köpa 3st aktier i Atlas Copco för utdelningen från SkiStar jag la även till lite extra och äger nu hela 6 st aktier av Atlas ;) Priset blev 193,30 kr per aktie vilket känns som ett helt ok köp!
Ändrade courtage klassen till Mini idag vilket kommer göra att jag kommer fortsätta köpa skvättar i mina befintliga bolag.

Ett annat bolag jag går o suktar efter är Investor som jag gärna ser som en av de stora pelarna i min portfölj. Tycker fortfarande den är för dyr, men vad spelar de för roll, jag har inga lösa pengar nu ändå.

Hur som önskar jag er en härlig helg! Bjuder även på en lite bild nu när jag minsann också har fått udelningar... ;)


2 kommentarer:

  1. Grattis till din första utdelning! Jag är också ny och jag håller med om att de sitter fint när de dimper in! Kör hårt! Ses under 2016...

    SvaraRadera
  2. Hej och kul att du hitta in här :)
    Ser fram emot att fortsätta följa dig under 2016!
    Önskar dig en god fortsättning

    SvaraRadera